Rusia a folosit un submarin diesel în Marea Neagră cu scopul de a viza ţinte militare ucrainene cu rachete de croazieră de tip Kalibr. Este prima oară când Rusia a anunţat că a recurs la submarine pentru a lovi ţintele ucrainene, a relatat agenţia de presă rusă Interfax, potrivit The Telegraph.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul rus al Apărării a publicat un videoclip în care se observă o salvă de rachete de tip Kalibr care ies din apele mării şi trec dincolo de orizont spre ceea ce ministerul a invocat că reprezintă ţinte militare ucrainene.

Anunţul Moscovei vine în contextul în care Ucraina a declarat că Rusia a suferit ”pierderi colosale” în luptele din estul ţării în încercarea de a cuceri Donbasul, depăşind ”pierderile grele” ale Kievului.

Între timp, un punct de control de frontieră dintr-un sat din regiunea rusă Breansk, la graniţa cu Ucraina, a fost vizat de mortiere de pe teritoriul ucrainean, a declarat, vineri, guvernatorul regional. Incidentul s-a soldat fără victime.

”Dimineaţa la graniţa (oraşului) Rylsk a fost agitată. În jurul orei locale 8.00 s-a tras cu mortiere la punctul de control din satul Krupets”, a declarat guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoit, pe contul de Telegram, relatează CNN.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.