Rusia anunţă că a finalizat testarea rachetei de croazieră hipersonice Zircon şi o va desfăşura înainte de sfârşitul anului pe fregata Amiral Golovko a Flotei Nordului, a declarat, miercuri, un oficial militar de rang înalt, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fregata Amiral Golovko va fi prima fregată înarmată permanent cu racheta de croazieră hipersonică Zircon, a declarat Alexander Moiseev, comandantul Flotei Nordului, pentru agenţia de presă rusă TASS, potrivit Reuters.

Preşedintele rus Vladimir Putin a descris racheta Zirconul ca fiind parte a unei noi generaţii de sisteme de arme de neegalat, care zboară cu o viteză de nouă ori mai mare decât viteza sunetului.

Rusia a suferit pierderi grele în timpul războiului care se desfăşoară de trei luni în Ucraina, dar a continuat să facă teste importante cu cele mai noi rachete dezvoltate.

Ministerul rus al Apărării a anunţat săptămâna trecută că a lansat cu succes o rachetă de croazieră hipersonică Zircon de la bordul fregatei Amiral Gorşkov, la Marea Barents, către o ţintă situată la 1.000 de km, în apele Mării Albe, în Arctica.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.