Rusia anunţă vineri că a distrus sau interceptat peste 100 de drone ucrainene, în noaptea de joi spre vineri, în atacuri vizând sud-vestul teritoriului rus şi Crimeea anexată, soldate cu doi morţi, incendierea a cel puţin unei rafinării şi care au lăsat în întuneric o parte a Sevastopolului relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul rus al Apărării anunţă într-un comunicat că a neutralizat 51 de drone aeriene lansate în atacuri asupra Crimeei, 44 deasupra regiunii Krasnodar, şase în Belgorod şi una deasupra regiunii Kursk.

”În timpul nopţii (de joi spre vineri), aeronautica navală şi nave de patrulare din Flota la Marea Neagră au distrus şase drone navale în apele Mării Negre”, mai anunţă ministerul.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

În Crimeea, în oraşul Sevastopol, cartierul general al Flotei ruse la Marea Neagră a fost privat ”în parte” de electricitate, după ce o substaţie a fost avariată de ”fragmente ale unor drone doborâte”, a anunţat pe Telegram guvernatorul ocupaţiei, Mihail Razvojaiev.

El a anunţat într-un mesaj separat închiderea temporară, la Sevastopol, a şcolilor şi grădiniţelor, din cauza întreruperii alimentării cu electricitate.

Repararea reţelei electricie ar putea dura, estimează el, ”aproximativ o zi”.

Ucraina nu a comentat imediat cu privire la acest atac.

Armata rusă anunţă cu regularitate că respinge atacuri nocturne cu drone ucrainene, însă revendică rar doborârrea unui număr atât de mare.

Guvernatorul regiunii ruese Belgorod, situată la frontiera cu Ucraina, a anunţat moartea unei femei şi a unui copil al acesteia în vârstă de patru ani, într0un atac vizând oraşul Oktiabrski.

O maşină în care se aflau patru persoane a fost ţinta unei drone.

Mama a murit pe loc, iar copilul în vârstă de patru ani a murit din cauza rănilor la un spital, anunţă Viaceslav Gladkov.

Altă dronă a vizat o staţie de alimentare cu carburant în apropiere de satul Besonovka, a anunţat el.

În regiunea Krasnodar (sud-vest), autorităţile locale au anunţat pe Telegram că două drone ucrainene au lovit şi indendiat o rafinărie, la Tuapse, pe malul Mării Negre, fără să facă victime.

Mai multe publicaţii ruse au publicat înregistrări video - neautentificate - care surprind acest atac.

Autorităţile din acest district au anunţat pe Telegram că incendiul a fost stins.

Site-ul rus Astra scrie, citând surse anonime, că atacul ar fi atins, la Novorosiisk, două depozite de petrol şi două terminale în zona portului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.