Rusia a anunţat, miercuri, că a distrus un depozit de arme străine care au fost livrate de Varşovia în regiunea Liov din vestul Ucrainei, o regiune care se învecinează cu Polonia şi care este rareori afectată de atacurile ruse, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Rachete ruse de înaltă precizie” au distrus în apropiere de oraşul Radehiv, în regiunea Liov, un ”depozit de arme şi muniţii străine care au fost livrate regimului de la Kiev din Polonia”, a precizat armata rusă într-un comunicat.

Armata rusă nu a oferit mai multe dovezi pentru a-şi dovedi afirmaţiile, iar AFP nu a putut verifica aceste declaraţii din surse independente.

Guvernatorul regional din Liov a confirmat atacul şi a afirmat că ”o clădire a fost avariată”, dar ”din fericire, nimeni nu a fost rănit”, relatează The Guardian.

Forţele ruse au mai menţionat că au distrus patru depozite de muniţii, inclusiv unul în regiunea Nikolaiev şi trei în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, precum şi un depozit de combustibil în regiunea Nikolaiev, potrivit aceleiaşi surse.

De asemenea, armata rusă susţine că a ucis peste 50 de soldaţi ucraineni într-un atac care a vizat regiunea Doneţk. În luna iunie, Moscova a anunţat că a distrus un depozit de arme livrat de NATO în vestul Ucrainei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.