Rusia a anunţat luni capturarea satului Lastocikin din estul Ucrainei, din care armata ucraineană a recunoscut că s-a retras, relatază Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lastocikin se află la câţiva kilometri vest de Avdiivka, oraş pe care Rusia l-a cucerit la jumătatea lunii februarie, după luni de lupte crâncene.

Armata ucraineană a declarat că retragerea sa de aici îi va permite să stăvilească mai bine înaintarea ruşilor spre vest.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Unităţi ale forţelor armate ucrainene s-au retras din satul Lastocikin pentru a organiza apărarea (...), pentru a împiedica inamicul să avanseze mai departe spre vest", a declarat purtătorul de cuvânt militar Dmitro Lîhovi pentru televiziunea ucraineană. O nouă linie defensivă va fi creată la câţiva kilometri vest de acest sat, a adăugat el.

Armata ucraineană se află în dificultate pe frontul de est, iar liderii săi, susţinuţi de preşedintele Volodimir Zelenski, se plâng de lipsa de arme şi muniţii pe care ţările occidentale care sprijină Ucraina împotriva Rusiei se străduiesc să le suplinească.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.