Forţele de ocupaţie ruse au anunţat, joi, arestarea a douăzeci şi unu de ”complici” ai armatei ucrainene în regiunile ocupate Herson şi Zaporijie, din sudul Ucrainei, în contextul unei contraofensive ucrainene în această zonă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Garda Naţională Rusă a arestat ”în regiunile Herson şi Zaporijie 21 de complici ai forţelor armate ucrainene”, a anunţat administraţia de ocupaţie din Herson într-un comunicat pe contul de Telegram.

Acestor persoane le-au fost confiscate treisprezece lansatoare de grenade, peste 31.000 de cartuşe de diferite calibre, 53 de grenade şi peste 24 de kilograme de explozibili, potrivit aceleiaşi surse.

În plus, şapte mine şi obuze de artilerie au fost dezamorsate, se mai arată în comunicat, fără alte detalii.

De asemenea, serviciile de securitate ruse ar fi desfiinţat un grup de agenţi ucraineni la Herson care au furnizat armatei ucrainene informaţii cu privire la desfăşurarea forţelor ruse în acest oraş şi în împrejurimi pentru a ghida tirul de rachete ucrainene, potrivit unei surse militare citate de agenţia de presă rusă Ria Novosti.

Anunţul a venit a doua zi după atacurile ucrainene care au distrus parţial un pod strategic din Herson, important pentru aprovizionarea forţelor ruse şi a oraşului. Herson, capitala regiunii omonime, se află la doar câţiva kilometri de frontul unde forţele ucrainene au lansat o contraofensivă pentru a recâştiga teritoriile pierdute în primele zile ale ofensivei ruse.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.