Rusia a alocat 16,2 miliarde de dolari din principalul fond suveran pentru a-şi acoperi deficitul bugetar, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul rus de Finanţe a anunţat că Guvernul rus a aprobat preluarea fondurilor din fondul suveran ”pentru a finanţa cheltuielile bugetare” şi ”a asigura echilibrul bugetar”.

De asemenea, fondurile vor fi utilizate în principal pentru ”achitarea datoriei publice şi pentru acordarea de împrumuturi regiunilor”, precum şi pentru a plăti beneficii sociale cetăţenilor ruşi.

Cheltuielile Guvernului rus au crescut cu 21% din ianuarie până în septembrie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Ministerului de Finanţe.

O prognoză guvernamentală publicată luna trecută arată că deficitul bugetar din acest an reprezintă 0,9% din PIB. Fondul suveran al Rusiei era în valoare de 188 de miliarde de dolari în octombrie 2022, conform datelor Ministerului de Finanţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.