Forţele ruse au distrus sâmbătă dimineaţa 20 de drone ucrainene lansate în Peninsula Crimeea, a anunţat Ministerul rus al Apărării, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu au existat victime şi nicio pagubă în urma tentativei de atac, a declarat ministerul pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Potrivit ministerului rus, 14 drone au fost distruse de sistemele de apărare aeriană şi şase au fost suprimate de războiul electronic.

Reuters nu a putut verifica independent informaţiile.

Nu a fost imediat clar ce a fost vizat în atacurile raportate asupra peninsulei anexate de Rusia.

Serghei Kriucikov, un consilier al guvernatorului Crimeei instalat de Rusia, a declarat mai devreme că sistemele de apărare aeriană au fost angajate în respingerea atacurilor aeriene în diferite părţi ale peninsulei.

Autorităţile de transport din Crimeea au declarat pe canalul lor de Telegram că traficul pe Podul Crimeei, care leagă peninsula Mării Negre de regiunea rusă Krasnodar, a fost suspendat timp de aproximativ două ore de la 1:30 a.m. (22:30 GMT).

Atacurile cu dronă asupra teritoriilor controlate de ruşi din Ucraina şi în adâncul Rusiei au crescut de când o dronă a fost distrusă deasupra Kremlinului la începutul lunii mai.

Ucraina aproape niciodată nu îşi revendică public responsabilitatea pentru atacuri, dar a spus că distrugerea infrastructurii militare a Rusiei este crucială pentru contraofensiva Kievului.

Moscova a anexat Crimeea de la Ucraina în 2014, cu opt ani înainte ca preşedintele Vladimir Putin să ordone invadarea pe scară largă a ţării vecine Rusiei, în februarie anul trecut.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.