Ministerul rus al apărării a declarat sâmbătă că apărarea sa aeriană a interceptat şi distrus 50 de drone ucrainene peste noapte, respingând unul dintre cele mai mari astfel de atacuri asupra Rusiei în timpul conflictului din Ucraina, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialii ruşi au declarat că doi civili au fost ucişi şi un depozit de combustibil a fost incendiat în timpul atacurilor.

Ministerul a spus că 26 de drone au fost doborâte în regiunea Belgorod, 10 în Briansk, opt în Kursk, două în Tula, precum şi o dronă în fiecare dintre regiunile Smolensk, Ryazan, Kaluga şi Moscova.

Viacheslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod din Rusia, care se învecinează cu Ucraina, a declarat că doi civili au fost ucişi în urma unui atac cu drone. Mai târziu, el a spus că o femeie însărcinată şi copilul ei nenăscut au murit separat, într-un spital, din cauza rănilor suferite atunci când Ucraina a bombardat satul Novaia Tavolzhanka din districtul Şebekino.

Guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoit, a declarat pe aplicaţia Telegram că satul Tiotkino, care a fost frecvent supus bombardamentelor, a fost atacat cu muniţii cu dispersie. Nimeni nu a fost rănit.

O sursă de informaţii ucrainene a declarat pentru Reuters că Ucraina a condus peste noapte un atac la scară largă cu drone, vizând instalaţiile energetice care susţin producţia militar-industrială rusă.

Ucraina nu confirmă sau neagă oficial că atacă rafinăriile din interiorul Rusiei, dar spune că instalaţiile sunt ţinte legitime care ajută efortul militar rusesc.

Rusia spune că atacurile ucrainene cu drone echivalează cu terorism.

Guvernatorul regiunii Smolensk din vestul Rusiei a declarat că o dronă ucraineană a lovit peste noapte un depozit de combustibil, dându-i foc, în timp ce un atac asupra centrului regional a fost respins. Nu există rafinării mari de petrol în regiunea Smolensk.

Guvernatorul, Vasili Anokhin, a declarat pe aplicaţia de mesagerie Telegram că drona a atacat o instalaţie de energie din regiunea Kardim la ora 2 a.m., lovind un rezervor cu combustibil şi lubrifianţi. Pompierii se ocupă de incendiu, a adăugat el.

"Ca urmare a muncii forţelor de apărare antiaeriană, aeronava a fost doborâtă. Cu toate acestea, în urma căderii resturilor, un rezervor cu lubrifianţi şi combustibil a luat foc", a spus el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.