Rusia a doborât în cursul nopţii 19 drone aeriene ucrainene deasupra Mării Negre şi a peninsulei anexate Crimeea, precum şi alte trei în regiunile Kursk, Belgorod şi Orel, a anunţat joi Ministerul Apărării, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sistemele de apărare antiaeriană au distrus 19 drone ucrainene deasupra Mării Negre şi a teritoriului Republicii Crimeea", a scris ministerul în jurul orei locale 02:15 (23:15 GMT) pe Telegram, adăugând că alte trei aparate au fost doborâte în regiunile Kursk, Belgorod (sud-vest) şi Orel (vest), ridicând numărul total al aeronavelor la 22.

La 25 august, aceeaşi sursă a afirmat că Rusia a doborât 42 de drone ucrainene în Crimeea, peninsulă anexată de Moscova în 2014.

În noaptea de 13 spre 14 septembrie, Rusia a afirmat că a distrus cinci drone ucrainene în Marea Neagră, de data aceasta navale, în timp ce acestea încercau să atace nava de patrulare "Serghei Kotov".

Iar miercuri, autorităţile locale au declarat că au dejucat alte lovituri ale Kievului care vizau Sevastopol, un important port la Marea Neagră folosit de flota rusă.

Guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvojaev, a declarat joi, pe Telegram, că rapoartele privind distrugerea dronelor în zona oraşului sunt incorecte. "Da, apărarea aeriană funcţionează, dar în zona Crimeei, care este administrată separat de Sevastopol", a declarat el. 

Atacurile ucrainene pe teritoriul rus s-au înmulţit în ultimele luni, pe fondul unei contraofensive lansate de Kiev la începutul lunii iunie.

Crimeea este vizată în mod regulat, la fel ca şi regiunile ruseşti de la graniţa dintre Ucraina şi Moscova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.