Rusia a acuzat, sâmbătă, Ucraina că pregăteşte atacuri împotriva posturilor diplomatice ale ţărilor occidentale din Liov, în vestul ţării, pe care ar urma să le atribuie armatei ruse, informează lalibre.be.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Regimul naţionalist de la Kiev pregăteşte atacuri asupra clădirilor diplomatice ale Statelor Unite şi ale altor ţări occidentale. Aceste atacuri vor fi prezentate ca atacuri ale forţelor ruse", a declarat purtătorul de cuvânt al ministrului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

În acest fel, Ucraina intenţionează să crească presiunea asupra NATO pentru a livra Ucrainei mai multe arme şi pentru a stabili o zonă de excludere aeriană, potrivit Moscovei.

Purtătorul de cuvânt, însă, nu a furnizat nicio dovadă care să susţină declaraţia sa.

De la începutul ostilităţilor din 24 februarie, mai multe ţări occidentale şi-au retras personalul diplomatic din capitala Kiev. şi s-au relocat la Liov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.