Guvernatorul regiunii ruse Belgorod, Viaceslav Gladkov, a afirmat că presupusele bombardamente ale Ucrainei s-au soldat cu un mort şi şase răniţi. Autorităţile ucrainene nu au răspuns încă la acuzaţie, transmite The Kiev Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statul Major General al forţelor armate ucrainene a avertizat încă de la începutul războiului că Rusia ar putea încerca să organizeze provocări pe propriul teritoriu pentru a preîntâmpina sau justifica un atac asupra Ucrainei. 

Agenţia rusă TASS, a precizat că anunţul a fost făcut de Gladkov pe canalul său Telegram. 

"Şase persoane rănite, o persoană a fost ucisă", a raportat guvernatorul.  

El a adăugat că printre răniţi se află şi un băiat de 14 ani, care primeşte ajutor medical la spitalul regional. 

Potrivit guvernatorului, locuitorii aşezării vor fi duşi într-un loc sigur. 

"Populaţia din aşezarea Solokhi va fi dusă într-o locaţie sigură sub îndrumarea şefului districtului, Vladimir Pertsev, şi a şefului Ministerului regional pentru Situaţii de Urgenţă, Serghei Potapov", a scris guvernatorul. 

Potrivit informaţiilor preliminare transmise de Rusia, o clădire rezidenţială a fost parţial distrusă. A fost semnalat fum dincolo de limitele aşezării din cauza trestiilor care au luat foc.  

Districtul Belgorod se află în sud-vestul regiunii Belgorod şi se învecinează cu districtele Dergachev şi Harkov din regiunea ucraineană Harkov. 

Aşezarea Solokhi se află la aproximativ 11 kilometri de graniţă. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.