Rusia a trimis 1.300 de luptători ceceni în regiunea ucraineană sudică Herson, potrivit armatei ucrainene. De asemenea, contraofensiva Ucrainei a luat prin surprindere forţele ruse, a anunţat, sâmbătă, Ministerul britanic al Apărării, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul vine în momentul în care informaţiile occidentale sugerează că forţele ruse din Herson sunt supuse unei presiuni susţinute din cauza atacurilor ucrainene.

Într-o postare pe Facebook, Statul Major al forţelor armate ucrainene a anunţat că ”o unitate a aşa-numitului «Kadirivtsev», în număr de până la 1.300 de persoane, formată conform caracteristicilor naţionale” a sosit la Herson.

Kadirivtsev se referă la oamenii care servesc sub conducerea lui Ramzan Kadiov, şeful pro-Kremlin al Republicii Cecene.

Trupele ucrainene au avansat 50 de kilometri de-a lungul unei linii înguste a frontului şi au recucerit sau înconjurat mai multe oraşe, a adăugat Londra.

”Unităţile ucrainene ameninţă acum oraşul Kupiansk; cucerirea sa ar fi o lovitură semnificativă pentru Rusia, deoarece se află pe rutele de aprovizionare către linia frontului Donbas”, se mai menţionează în comunicat.

”Având în vedere că operaţiunile ucrainene continuă şi în Herson, frontul defensiv rus este sub presiune atât pe flancurile sale nordice, cât şi pe cele sudice”, conchide comunicatul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.