Rusia a lansat 28 de drone de atac şi trei rachete de croazieră asupra Ucrainei în cursul nopţii, au declarat duminică forţele aeriene ucrainene, adăugând că sistemele sale de apărare aeriană au distrus 21 dintre drone, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele aeriene au declarat pe canalul de mesagerie Telegram că Rusia a vizat în principal sudul şi estul Ucrainei, dar nu au precizat ce s-a întâmplat cu cele trei rachete de croazieră pe care, potrivit acesteia, Rusia le-a lansat.

"Inamicul îşi mută focalizarea atacului către teritoriile de pe linia frontului - regiunile Herson şi Dnipropetrovsk au fost atacate de drone", a declarat purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene, Iurii Ihnat, la televiziunea naţională.

Reuters nu a putut verifica în mod independent această informaţie. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Rusiei.               

Autorităţile militare şi civile nu au raportat pagube sau victime.

Ihnat a declarat că dronele au fost distruse predominant de echipe mobile, salvând 'puţinele' rachete de apărare aeriană.               

El a spus că forţele ucrainene au folosit câteva rachete pentru a respinge două atacuri ruseşti majore recente, dar 'sunt în curs de desfăşurare procese pentru a continua să furnizeze Ucrainei numărul de rachete necesare pentru a respinge atacurile aeriene'.               

Rusia a desfăşurat aproape 300 de rachete şi peste 200 de drone în atacurile din ultimele zile ale anului 2023 şi primele zile ale anului 2024. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.