Rusia a avertizat Statele Unite să nu trimită mai mult armament Ucrainei, a declarat ambasadorul Moscovei la Washington, Anatoli Antonov, pentru televiziunea de stat rusă Rossiya 24, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am subliniat caracterul inacceptabil al acestei situaţii când Statele Unite ale Americii varsă armament în Ucraina şi am cerut încetarea acestei practici”, a declarat Anatoli Antonov într-un interviu pentru postul de televiziune Rossiya 24.

Antonov a spus că o notă diplomatică oficială a fost trimisă la Washington în care Rusia îşi exprimă îngrijorările cu privire la această situaţie.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, şi secretarul apărării, Lloyd Austin, s-au întâlnit duminică seara la Kiev cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, unde au promis un nou pachet de asistenţă în valoare de 713 milioane de dolari pentru guvernul lui Zelenski şi alte ţări din regiune care se tem de agresiunea rusă.

Preşedintele american Joe Biden a anunţat săptămâna trecută un pachet de asistenţă militară suplimentară de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina, incluzând artileria grea, pentru a spori capacitatea Ucrainei de a lupta în est.

Zelenski le-a cerut liderilor americani şi europeni să furnizeze Kievului arme şi echipamente mai grele. Mii de persoane au fost ucise şi alte milioane au fost strămutate de când Rusia a trimis trupe în Ucraina pe 24 februarie, în ceea ce numeşte o ”operaţie militară specială” pentru ”demilitarizarea” ţării vecine.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.