Forţele ruse au distrus un spital de copii şi o maternitate în oraşul asediat, Mariupol, din sud-estul Ucrainei, informează Primăria Mariupolului, conform BBC. Poliţia din regiunea Doneţk a anunţat, conform informaţiilor preliminare, că cel puţin 17 persoane au fost rănite în urma atacului, atât mame, cât şi personal medical, informează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Poliţia din regiunea Doneţk a anunţat, conform informaţiilor preliminare, că cel puţin 17 persoane au fost rănite în urma atacului, atât mame, cât şi personal medical, informează CNN.

ŞTIREA INIŢIALĂ - "Forţele de ocupaţie ruse au lansat mai multe bombe asupra spitalului de copii. Distrugerea este colosală", potrivit unei declaraţii postate pe Facebook a oficialilor ucraineni.

Oficialii Primăriei au adăugat că nu cunosc încă numărul exact al victimelor.

”Mariupol. Atac direct al forţelor ruse la maternitate. Oameni, copii se află sub dărâmături. O atrocitate! Cât va mai fi lumea complice în ignorarea terorii? Închideţi în acest moment spaţiul aerian! Opriţi crimele! Puterea e în mâinile voastre, dar se pare că vă pierdeţi umanitatea, a afirmat preşedintele Volodmir Zelenski pe Twitter.

”Secţia de maternitate din centrul oraşului, secţia de copii şi secţia de terapie de la spital – toate au fost distruse într-un raid aerian rusesc asupra Mariupol”, a declarat şeful administraţiei militare regionale, Pavlo Kyrylenko, într-un videoclip postat pe pagina de Facebook.

El a adăugat că cei răniţi sunt evacuaţi la cel mai apropiat spital.

”Rusia nu numai că a trecut graniţa unor relaţii inacceptabile între state şi popoare. Aţi depăşit linia umanităţii. Nu vă mai spuneţi fiinţe umane”, a scris Kyrylenko pe Facebook.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.