Preşedintele iranian Hassan Rohani îndeamnă forţele armate la menţinerea stabilităţii în regiune şi la atenţie faţă de ”provocări”, pe fondul unei escaladări în războiul declaraţiilor între Iran şi Statele Unite, relatează Reuters

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comandantul Gardienilor Revoluţiei a avertizat joi că Iranul ”va distruge” orice navă americană de război american care ameninţă securitatea iraniană în apele teritoriale la Golful Persic, la o zi după ce preşedintele american Donald Trump a lansat amennţări asemănătoare.

”Trebuie să urmăm cu atenţie strategiile care garantează stabilitatea durabilă a regiunii şi să rămânem atenţi şi să avem o prezenţă autoritară în zonă”, l-a îndemnat Hassan Rohani pe ministrul iranian al Apărării Amir Hatami vineri, într-o convorbire la telefon, potrivit televiziunii oficiale iraniene.

În altă convorbire la telefon, cu comandantul Gardienilor Revoluţiei Hossein Salami, potrivit televiziunii publice, preşedintele iranian a evocat ”acţiuni provocatoare din partea unor străini în regiune” şi necesitatea de a ”rămâne atenţi”.

Tensiunile între Washington şi Teheran s-au amplificat după ce Donald Trump a retras Statele Unite în 2018 din Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian şi a multiplicat sancţiuni impuse Iranului.

Aceste tensiuni au crescut în urma unor atacuri militare la începutul anului. Iranul a lansat rachete vizând baze militare irakiene în care se aflau trupe americane, ca represalii faţă de asasinarea într-un atac cu un avion american fără pilot (dronă) a generalului iranian Qassem Soleimani la Bagdad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.