Roger Stone, fostul aliat şi consilier de campanie al lui Donald Trump, a declarat că nu va depune mărturie împotriva împotriva preşedintelui în ancheta procurorului special Robert Mueller privind implicarea Rusiei în alegerile din 2016, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Stone a vorbit în faţa tribunalului federal din Florida. El a fost arestat vineri pentru şapte capete de acuzare, însă a fost eliberat ulterior pe cauţiune.
 
Stone s-a declarat nevinovat şi a afirmat că tacticile de la arestarea sa de acasă au fost „deranjante”.
 
El a precizat că va pleda nevinovat şi consideră că acuzaţiile împotriva sa au fost „motivate politic”, adăugând că nu va depune mărturia împotriva lui Trump.
 
Mai multe persoane adunate în faţa tribunalului l-au huiduit pe Stone şi au scandat „închideţi-l!” în timp ce el vorbea cu presa.
 
Roger Stone a fost arestat vineri în Florida, în baza a şapte capete de acuzare, în ancheta cu privire la o eventuală complicitate între echipa de campanie a miliardarului şi Rusia. El a fost eliberat ulterior pentru o cauţiune de 250.000 de dolari pe care nu va trebui să o plătească însă dacă se va prezenta la viitoarele audieri de la tribunal.
 
Stone, în vârstă de 66 de ani, este vizat de un capăt de acuzare cu privire la influenţarea unor martori, un capăt de acuzare privind obstrucţionarea unei proceduri oficiale şi cinci capete de acuzare cu privire la declaraţii false, potrivit biroului.
 
El a făcut parte din echipa de campanie a lui Trump ”până prin august 2015 şi a păstrat un contact regulat şi a susţinut în mod public campania Trump până la alegeri în 2016”, potrivit actului de acuzare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.