Riscul ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie fără un acord a crescut în această lună, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat fiind într-o conferinţă de presă din Bruxelles dacă Marea Britanie va părăsi UE la data stabilită, Timmermans a afirmat că îngrijorarea sa a crescut în legătură cu faptul că britanicii „ar putea ieşi fără un acord, chiar dacă nu îşi doresc”.
 
„Riscul părăsirii UE fără un acord a crescut”, a adăugat el.
 
Timmermans a comparat eforturile unor parlamentari britanici de a o împiedica pe Theresa May să scoată Marea Britanie din UE fără un acord cu povestea Regelui Danez al Angliei, Knut, în care acesta le-a demonstrat supuşilor că nu are nicio putere din a opri mareea. Dacă britanicii nu se pot uni în a susţine o alternativă, Brexitul va fi opţiunea aleasă automat, a adăugat Timmermans.
 
El a precizat că UE este dispusă să fie flexibilă şi să modifice acordul la care a ajuns cu May în noiembrie pentru a obţine ratificarea acestuia, însă el a făcut apel la parlamentarii pro-Brexit să nu creadă că pot evita o graniţă strictă cu Irlanda şi să respecte în acelaşi timp alte reguli economice faţă de UE. Timmermans a subliniat că UE nu va uita de Irlanda şi că îi va apăra interesele.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.