Preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker a apreciat marţi, după respingerea acordului Brexitului în Parlamentul britanic, că ”riscul unui Brexit fără acord a crescut” şi a îndemnat Regatul Unit să-şi clarifice intenţiile cât mai rapid posibil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Iau notă cu regret de votul Parlamentului britanic”, afirmă el, precizând că UE nu are acum altă opţoiune decât să accelereze pregătirile în vederea unei ieşiri a Regatului Unit din UE fără acord.

Premierul blegian Charles Michel a dat asigurări că ţara sa va face acelaşi lucru.

Viena şi-a exprimat ”regretul” şi dă asigurări că nu va avea loc o renegociere.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz şi-a exprimat regretul faţă de rezultatul votului în Camera Comunelor cu privire la acordul Brexitului.

El a dat asigurări că acordul retragerii regatului Unit din UE nu va fi renegociat.

Liderul La France insoumise (LFI) Jean-Luc Mélenchon a salutat, marţi, respingerea în Camera Comunelor a acordului retragerii încheat de Regatul Unit şi Uniunea Europeană şi a atacat UE.

”Acordul Brexitului, respins în Camera Comunelor. Uniunea Europeană descompune guvernele care pactizează cu ea”, a scris el pe Twitter. ”Cel mai rău acord de liber-schimb acceptat vreodată de franţa tocmai a fost bătut în parlamentul englez: fără regrete”, a adăugat el.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.