Unele schimbări s-au produs în negocierile de pace după 26 de zile de război, a declarat pentru BBC Mihailo Podoliak, negociator al delegaţiei ucrainene şi consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski. Rezistenţa Ucrainei a forţat Rusia ”să evalueze mai adecvat realitatea” situaţiei, ceea ce a contribuit la încurajarea ”unui fel de dialog”, a precizat Podoliak.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Însă orice decizie privind un acord de pace va fi luată între preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, şi liderul rus, Vladimir Putin.

Podoliak spune că nu există o dată stabilită când ar putea avea loc întâlnirea celor doi şefi de stat.

Deşi refuză să dea detalii despre negocieri, oficialul ucrainean precizează că Kievul nu va face niciun compromis cu privire la integritatea teritorială sau suveranitatea Ucrainei.

El reiterează frustrarea Kievului cu privire la refuzul NATO de a impune o interdicţie asupra spaţiului aerian al Ucrainei.

”(Ei) nu ne închid spaţiul aerian, (ei) stau deoparte în momentul în care 10 milioane de oameni sunt în căutarea unor locuri de locuit şi trei milioane au părăsit deja ţara. Aceasta este o catastrofă umanitară în Europa”, a subliniat Podoliak.

 


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.