Retragerea Rusiei din oraşul ucrainean Herson marchează ”un nou eşec strategic” pentru Moscova, a declarat sâmbătă ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, afirmând că această înfrângere va semăna îndoieli în opinia publică rusă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Retragerea anunţată a Rusiei din Herson marchează încă un eşec strategic pentru ei. În februarie, Rusia nu a reuşit să atingă obiectivele majore pe care şi le-a stabilit, în afară de Herson”, a afirmat Ben Wallace într-un comunicat de presă.

”Acum, în contextul pierderii şi acestui oraş, oamenii din Rusia trebuie să se întrebe: «Ce sens au toate acestea?»”, a adăugat el.

Sâmbătă, Statele Unite au salutat această ”victorie extraordinară” înregistrată de ucraina după retragerea forţată a armatei ruse şi recucerirea oraşului din sudul ţării.

Întrucât Rusia şi-a retras trupele în poziţii defensive, Wallace a spus că invazia rusă din februarie ”a avut ca rezultat doar izolarea şi umilirea internaţională”.


”Marea Britanie şi comunitatea internaţională vor continua să sprijine (ucrainenii) şi, deşi retragerea este binevenită, nimeni nu va subestima ameninţarea reprezentată de Rusia”, a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.