Vizitatori străini - complet vaccinaţi - pot intra din nou în Statele Unite - înepând de la 8 noiembrie -, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al Casei Albe, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această dată precisă era aştetată.

”Noua politică a călătoriilor în Statele Unite, care cere vaccinarea călătorilor străini în America, intră în vgoare 8 noiembrie”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter un purtător de cuvânt al Casei Albe, Kevin Munoz.

Acest anunţ şi această dată sunt valabile atât pentru călătoriile internaţionale aeriene, cât şi pentru călătoriile terestre, precizează el.

Restricţii de călătorie sunt în vigoare de peste un an de zile, cu scopul de a limita răspândirea pandemiei covid-19.

Reprezentanţi ai Uniunii Europene (UE) şi-au exprimat în numeroase rânduri regretul faţă de menţinerea acestor interdicii de călătorie.

Administraţia lui Joe Biden a anunţat săptămâna aceasta că Statele Unite urmează să-şi deschidă ”la începutul lui noiembrie” frontierele terestre cu Mexicul şi Canada, tot numai vizitatorilor vaccinaţi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.