Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Republica Moldova a anunţat că a declarat, luni, persona non-grata un reprezentant al Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău. Potrivit unui comunicat al MAEIE, diplomatul este obligat să părăsească teritoriul Republicii Moldova, relatează deschide.md.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a precizat că Rusia a fost informată în după-amiaza zilei de luni, 31 octombrie, cu prilejul convocării la sediul MAEIE a ambasadorului Federaţiei Ruse la Chişinău, Oleg Vasneţov.

”În cadrul convocării, MAEIE a reiterat faptul că atacurile cu rachete asupra ţării vecine escaladează în continuare riscurile de securitate, iar cetăţenii ţării noastre resimt tot mai mult efectele dezastruoase ale războiului. A fost subliniat că atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene generează inclusiv ameninţări tot mai mari pentru securitatea energetică a ţării”, se subliniază în comunicat.

O rachetă rusească, care a fost doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean, a căzut luni dimineaţa pe teritoriul R.Moldova. Incidentul nu s-a soldat cu victime, dar ferestrele mai multor locuinţe din Naslavcea au fost avariate.

De asemenea, una dintre rachete ruseşti a afectat centrala hidroelectrică de la Novodnestrovsk, aflată în apropiere de Republica Moldova.


Chişinăul a expulzat diplomaţi ruşi ultima dată în martie 2018, declarând personae non-gratae trei angajaţi ai misiunii diplomatice ruşeşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.