Cetăţenii cu dublă cetăţenie cehă-rusă sunt sfătuiţi să părăsească Rusia pentru a evita mobilizarea, a declarat luni Lenka Do, purtătorul de cuvânt al Ministerului ceh de Externe, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Republica Cehă şi-a actualizat îndrumările de călătorie în urma apelului recent al preşedintelui rus Vladimir Putin prin care a chemat la luptă 300.000 de rezervişti în Ucraina, ca parte a mobilizării parţiale.

Cetăţenii cehi au fost deja sfătuiţi să evite călătoriile neesenţiale în Rusia în februarie, după ce ”războiul nedrept a izbucnit”, a spus Do.

Cardurile internaţionale de debit şi credit care au fost emise în Republica Cehă nu mai pot fi folosite în Rusia, a mai avertizat Ministerul ceh de Externe, potrivit Do.

Săptămâna trecută, ambasadele Statelor unite şi Italiei la Moscova i-au sfătuit pe cetăţenii lor să ia în considerare părăsirea Rusiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.