Reprezentanţii New York City au cerut un ajutor în valoare de 35 de milioane de dolari de la executivul Statelor Unite pentru a acoperi toate costurile de securitate generate de Donald Trump. Miliardarul republican şi-a petrecut majoritatea timpului în locuinţa sa din Trump Tower, iar poliţiştii newyorkezi au trebuit să ia măsuri suplimentare de securitate în aglomeratul Manhattan, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Bill de Blasio a explicat că situaţia este una ieşită din comun, iar costurile pentru asigurarea securităţii noului preşedinte-ales ajung până la un milion de dolari pe zi. De asemenea, măsurile de securitate suplimentare luate de poliţiştii newyorkezi creează mai multă aglomeraţie şi disconfort pentru locuitorii din Manhattan.

Donald Trump locuieşte de ani de zile în Trump Tower. Însă, echipa de tranziţie este de asemenea prezentă în clădirea miliardarului, unde au fost intervievaţi în ultimele săptămâni candidaţii pentru cele mai importante poziţii din administraţia Statelor Unite. Această activitate a cauzat ambuteiaje şi a stârnit furia locuitorilor şi a turiştilor din Manhattan.

Primarul newyorkez a trimis luni o scrisoare către preşedintele Barack Obama şi către lideiri Congresului. Acesta solicită acordarea de fonduri federale pentru a acoperi costurile de securitate în perioada 8 noiembrie-20 ianuarie, până în momentul în care Donald Trump urmează să fie învestit la Casa Albă.

Aceste fonduri federale ar acoperi costuri zilnice de 467.000 de dolari pentru Departamentul de Poliţie din New York. Însă, primăria cheltuie zilnic aproximativ un milion de dolari pentru a asigura securitatea lui Donald Trump.

Ulterior, primăria va încerca să obţină o rambursare a cheltuielilor de securitate de la administraţia miliardarului republican.

De asemenea, aproximativ 100.000 de newyorkezi au semnat o petiţie prin care îi cer Melaniei Trump să-şi părăsească locuinţa din Manhattan, după ce viitoarea Primă Doamnă a anunţat că vrea să rămână în Trump Tower chiar şi după investirea lui Donald Trump la Casa Albă.

În mod obişnuit, familia noului preşedinte american se mută imediat la Casa Albă din Washington DC, însă Melania Trump vrea să rupă această tradiţie şi să-şi continue pentru cel puţin un an viaţa din Trump Tower. Decizia Primei Doamne implică un cost estimativ de un milion de dolari pe zi pentru contribuabilii newyorkezi, care trebuie să-i asigure securitatea.

Semnatarii petiţiei îi cer guvernatorului newyorkez Andrew Cuomo, precum şi primarului Bill de Blasio să refuză să mai plătească pentru securitatea Melaniei Trump, după ce preşedintele-ales pleacă spre Casa Albă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.