Reprezentanţii Kremlinului au condamnat marţi după-amiaza decizia anunţată de noul reprezentant special al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, care a precizat că Washingtonul îşi revizuieşte politica cu privire la trimiterea de arme forţelor guvernamentale de la Kiev, antrenate în lupta cu rebelii proruşi din zona Donbas, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am spus deja mai mult de o dată că orice acţiune care va escalada tensiunile... şi va agrava şi mai mult o situaţie deja complicată, ne va îndepărta din ce în ce mai mult de acel moment în care vor rezolva această problemă internă din Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dimitri Peskov.

De asemenea, administraţia prezidenţială rusă a avertizat că o posibilă livrare de arme americane în Ucraina ar destabiliza şi mai mult situaţia de-a lungul frontierei în regiunea separatistă Donbas.

Războiul a izbucnit în urmă cu trei ani între forţele guvernamentale şi separatiştii proruşi din regiunile Doneţk şi Luhansk, atunci când proteste de amploare de pe Euromaidan au dus la îndepărtarea de la putere a preşedintelui prorus, Viktor Ianukovici.

Ulterior, Rusia a anexat în acelaşi an peninsula ucraineană Crimeea, iar liderii de la Kiev acuză Kremlinul de sprijinirea separatiştilor proruşi din estul Ucrainei. 

Aproximativ 10.000 de oameni au murit în conflict, potrivit estimărilor ONU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.