Oficialul a mulţumit miniştrilor demisionari pentru munca depusă la ministere şi a anunţat că luni va înainta preşedintei Maia Sandu noile propuneri de miniştri pentru aceste portofolii.

„Mulţumesc domnului Topală pentru reforma universitară. A fost un proces complex, iar el s-a asigurat ca reforma să aibă succes. Îi mulţumesc şi pentru că a negociat participarea la fondul Horizon Europe. Ministrei Revenco îi mulţumesc pentru că a gestionat criza refugiaţilor şi alte crize. Ea a fost cea care a făcut aprecierea că suntem o ţară mică cu inimă mare. Tot ea s-a asigurat că MAI are resursele necesare pentru a face un salt calitativ. Doamna Dabija a participat la pavarea a peste 300 de kilometri de drumuri, un lucru important pentru cetăţeni şi business. Prin negocieri, ea s-a asigurat că facem parte acum la mecanismul european de conectivitate” a declarat Recean, dar nu a precizat de ce şi-au dat demisia cei trei.

Preşedinta Maia Sandu a semnat la scurt timp decretele prin care ia act de demisiile celor trei miniştri.

Guvernul Recean a fost învestit în funcţie la data de 16 februarie 2022, după ce ex-premierul Natalia Gavriliţa şi-a anunţat demisia. Ana Revenco şi Anatol Topală au fost miniştri şi în guvernul condus de Natalia Gavriliţa.

Opoziţia ceruse demisia ministrei de interne, Ana Revenco, după incidentul din 30 iunie de la aeroportul din Chişinău, când un bărbat din Tadjikistan, în vârstă de 43 de ani, a împuşcat doi agenţi de securitate şi a rănit un civil după ce i s-a interzis intrarea în Moldova după sosirea sa cu un zbor din Istanbul. Bărbatul tadjic a murit ulterior fiind rănit în timpul unui schimb de focuri pe aeroport.

„A fost o onoare să servesc ţara în calitate de ministru de interne. Mulţumesc pentru încrederea acordată! Mulţumesc echipei afacerilor interne pentru că a avut curajul ca, împreună, să înfruntăm războiul cu toate ameninţările lui, să păstrăm liniştea şi stabilitatea în ţară şi să rezistăm în faţa crizelor multiple. Onorată să servesc Patria oriunde m-aş afla!”, a scris Ana Revenco într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

 

 

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.