Consiliul Regional Zaporijie a anunţat, luni, că regiunea ”se pregăteşte pentru apărare”, pe fondul avertismentelor că forţele ruse pregătesc o ofensivă în partea central-sudică a Ucrainei, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Inamicul se pregăteşte de ofensivă. Trupele ruse ocupante au adunat o mulţime de echipamente şi personal pe secţiunea liniei frontului Velyka Novosilka - Novofedorivka - Malinikva. Inamicul încearcă să se deplaseze în direcţia Zaporijie, dar fără succes. Amplasarea forţelor pe front nu s-a schimbat”, se menţionează în comunicatul consiliului regional.

Oraşul Zaporijie reprezintă un punct-cheie pentru persoanele care decid să părăsească oraşul asediat Mariupol şi zonele deţinute de ruşi din sudul Ucrainei.

Consiliul a mai precizat că o coloană de evacuare a plecat din Zaporijie către Mariupol, însă comunicarea a fost pierdută la mai puţin de 25 de kilometri de oraşul Manhush, la vest de Mariupol.

Organizarea coloanelor de evacuare a fost îngreunată de lupte active şi au rămas frecvent blocate ţinut la punctele de control ruseşti.

”Zaporijie se pregăteşte pentru apărare”, se mai adaugă în comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.