Regina Elzabeth a II-a mărturiseşte miercuri că îi este greu ”să se mişte”, la primul său angajament public după o întâlnire, în urmă cu opt zile, cu prinţul Charles, testat după aceea pozitiv covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Elizabeth a II-a i-a primit miercuri pe generalul-maior Eldon Millar, însărcinat cu legătura între regină şi Forţele armate, şi pe predecesorul acestuia, contraamiralul James Macleod, la castelul Windsor, la aproximativ 40 de kilometri de Londra, principala reşedinţă a suveranei.

Într-o înregistrare video a întâlnirii, regina apare primindu-i în picioare, zâmbind, purtând o rochie cu model şi cu un baston în mână

”Aşa cum puteţi vedea, abia mă pot mişca”, spune ea, arătând-şi piciorul şi mâna stângi.

Potrivit agenţiei britanice de presă PA, regina suferă de o uşoară ”rigiditate”.

În pofida acestei dificultăţi, această apariţie a suveranei, în vârstă de 95 de ani, care a petrecut o noapte la spital în toamnă, dintr-un motiv niciodată precizat, transmite astfel un nou semnal mai degrabă liniştitor cu privire la starea sănătăţii acesteia, într-un context încărcat pentru monarhia britanică.

Al doilea fiu al reginei, Andrew, a încheiat un acord care pune capăt unei plângeri în Statele Unite cu privire la agresiuni sexuale, iar Scotland Yard a deschis o anchetă cu privire la o fundaţie a prinţului Charles.

Marţi, ea i-a prmit prin vdeoconferinţă pe noii ambasadori ai Estoniei şi Spaniei.

Serviciile prinţului Charles, în vârstă de 73 de ani, au anunţat joi că moştenitorul Coroanei britanice a fost testat pozitiv covid-19 - a doua oară - şi că s-a plasat în carantină.

El s-a întâlnit cu mama sa cu 48 de ore înainte de test.

Anturajul reginei a anunţat atunci că suverana nu prezenta niciun simptom, însă nu a vrut să spună dacă a fost testată pozitiv sau negativ covid-19, alimentând îngrijorări.

Luni, Camilla, în vârstă de 74 de ani, soţia prinţului Charles, a anunţat că s-a îmbolnăvit de covid-19.

Regina Elizabeth a II-a a împlinit la 6 februarie 70 de ani de domnie, o longevitate fără precedent a monarhiei britanice.

Patru zile de festivităţi sunt prevăzute în vederea sărbătoririi Jubileului de Platină.

După ce s-a confruntat cu probleme de sănătate în octombrie, apariţiile reginei au început să se rărească, însă palatul a anunţat recent o reluare a activităţilor publice.

Înantea unei ceremonii, prevăzută la 29 martie, la abaţia din Westminster, în memoria prinţului Philip, soţul său care a decedat anul trecut, regina urmează să participe la o recepţie diplomatică la Windsor la 2 martie şi la o ceremonie a Commonwealthului la 14 martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.