Regina Elizabeth a II-a a spus, într-un mesaj adresat naţiunii, în ajunul aniversării a 70 de ani de domnie, că îşi doreşte ca ducesa de Cornewall, Camilla, să fie regină consoartă atunci când fiul ei Charles îi va urma la tron.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suverana, în vârstă de 95 de ani, şi-a împărtăşit „dorinţa sinceră” ca ducesa „Camilla să fie desemnată regină consoartă” atunci când Charles va fi rege. 

 

Până în prezent, era acceptat ca a doua soţie a prinţului Charles să fie doar prinţesă consoartă. 

Această declaraţie indică faptul că regina pregăteşte viitorul după moartea sa şi că o stimează pe Camilla, care s-a căsătorit cu prinţul Charles în 2005, într-o ceremonie civilă.

În decembrie, regina a promovat-o pe Camilla „Dame” cu Ordinul Jartierei, cea mai înaltă distincţie cavalerească britanică, o onoare pe care nu a avut-o niciun alt partener al copiilor ei. 

La 6 februarie, regina devine primul monarh britanic ce va sărbători Jubileu de Platină, adică 70 de ani de domnie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.