Regina Elizabeth a II-a îi îndeamnă pe britanici să găsească ”un teren de înţelegere” - o intervenţie considerată o aluzie directă la dezbaterea cu privire la Brexit care sfâşie în prezent Regatul Unit, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În căutarea noastră a unor noi răspunsuri în aceste timpuri moderne, eu prefer, în ceea ce mă priveşte, reţete dovedite, precum a vorbi cu respect şi a respecta diferitele puncte de vedere, unirea în vederea căutării unui teren de înţelegere şi a nu uita niciodată să te distanţezi”, a declarat joi seara suverana, n vârstă de 92 de ani.

”Pentru mine, aceste abordări sunt atemporale şi le recomand tuturor”, a declarat ea, exprimându-se în faţa membrelor Women's Institute.

Ea a salutat valorile acestei organizaţii care acţionează în favoarea femeilor, precum ”răbdarea, prietenia, o puternică abordare comunitară şi luarea în considerare a nevoilor celuilalt”.

Aceste declaraţii ale lui Elizabeth a II-a au fost interpretate în Regatul Unit ca o referire la tensiunile puternice care marchează dezbaterea pe tema implementării ieşirii ţării din Uniunea Europeană (UE), programată la 29 martie.

În discursul său de Crăciun, regina i-a îndemnat pe britanici să dea dovadă de ”respect” unii faţă de ceilalţi.

”Chiar dacă diferenţele cele mai profunde ne despart, tratarea celuilalt cu respect, ca pe o fiinţă umană, este întotdeauna un prim pas bun”, declara ea în decembrie.

Obligată la o atitudine rezervată, regina respectă o neutralitate strictă pe plan politic, iar discursul său de Crăciun, nevizat de Guvern - contrar altor intervenţii - este una dintre rarele ocazii prin care îşi exprimă în mod public opiniile persoanle.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.