Regimul militar instalat după lovitura de stat din Niger informează Comunitatea Economică a Statelor din Africa de Vest (CEDEAO) - a cărei delegaţie voia să efectueze o vizită la Niamey - că această delegaţie nu poate veni, din motive ”de securitate”, potrivit unei scrisori datate luni, după care AFP scrie că a obţinut marţi o copie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Contextul actual al furiei şi revoltei populaţiei, din cauza sancţiunilor impuse de CEDEAO nu permite primirea respectivei delegaţii cu seninătatea şi securitatea necesare”, se arată în această scrisoare trimisă de către Ministerul nigerian de Externe reprezentanţei CEDEAO la Niamey.

”Amânarea (marţi a) misiunii anunţate” ”la Niamey se dovedeşte necesară, la fel ca revizuirea anumitor aspecte din program, inclusiv întâlniri cu anumite personalităţi care nu pot avea loc din motive evidente de securitate, în această atmosferă de ameninţare cu o agresare a Nigerului”, se arată în scrisoare.

CEDEAO a ameniţat să intervină militar în Niger, cu scopul de a-l repune în funcţie pe preşedintele Mohamed Bazoum, răsturnat de la putere printr-o lovitură de stat militară la 26 iulie.

Această ameninţare - sub forma unui ultimatum de şapte zile dat militarilor nigerieni la 30 iulie de către şefi de stat şi geverne CEDEAO - nu a fost pusă în aplicare la expirare, duminică seara.

Organizaţia vrea să privilegieze calea unui dialog.

Un nou summit al şefilor de stat şi de guverne din CEDEAO cu privire la situaţia din Niger este prevăzut joi, la Abuja, capitala Nigeriei, care deţine preşedinţkia rotativă a acestei organizaţii regionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.