Regatul Unit se angajează luni să-şi relaxeze exigenţele în vederea primirii unor ucraineni a căror familie se află în regat, însă exclude o deschidere totală a frontierei britanice ucrainenilor care fug din calea invaziei ruse, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Verificări biometrice şi de securitate sunt fundamentale (...) şi vor rămâne” astfel, a anunţat în Camera Comunelor ministrul britanic de Interne Priti Patel.

”Ele sunt vitale în asigurarea securităţii britanicilor”, a insistat ea.

Londra a fost criticată imediat, din cauza lipsei de generozitate în primirea refugiaţilor ucraineni din calea războiului rus.

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat duminică faptul că rezidenţii din Regatul Unit îşi pot aduce în regat membri ai familiei apropiate care trăesc în Ucraina.

Ministerul britanic de Interne a estimat că această ”cale umanitară personalizată” ar putea permite unui număr de 100.000 de persoane ”să găsească un refugiu” în Regatul Unit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.