Un referendum pentru demiterea primarului liberal al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, va avea loc duminică, la iniţiativa partidului Socialiştilor. Preşedintele Igor Dodon îi cheamă pe oameni la vot, susţinând că este "şansa de a pune capăt haosului şi incertitudinii" din capitala Republicii Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dodon susţine că însuşi faptul că acest referendum are loc este o mare victorie, în condiţiile în care toate tentativele politicienilor, ale activiştilor civici, ale simplilor cetăţeni de a organiza un astfel de referendum în ultimii ani au fost blocate prin înţelegeri politice de culise.

"Putem avea viziuni şi preferinţe politice diferite, dar ceea ce ne uneşte pe toţi este că suntem locuitori ai oraşului Chişinău şi cu toţii ne dorim ca el să fie unul modern, civilizat, dezvoltat, cu un înalt nivel de viaţă şi de siguranţă, de securitate. Trebuie să înţelegem că, dacă situaţia rămâne neschimbată, până la alegerile locale generale din 2019 va fi distrus şi ce a mai rămas, iar renaşterea capitalei va deveni un obiectiv şi mai greu de atins. Pe 19 noiembrie nu alegem între Est şi Vest. Ceea ce trebuie să înţelegem este că referendumul din 19 noiembrie e şansa noastră de a pune capăt haosului şi incertitudinii din capitală! E şansa noastră la o viaţă mai bună! Şi nu avem dreptul moral să o ratăm!", scrie Dodon, vineri, pe Facebook.

Referendumul pentru revocarea lui Dorin Chirtoacă a fost iniţiat de Partidul Socialiştilor, iar alte două importante formaţiuni de stânga, Partidul Comuniştilor şi "Partidul Nostru”, s-au alăturat iniţiativei PSRM, chiar dacă au acuzat socialiştii de PR politic, scrie Deschide.md.

La rândul lor, Partidul Liberal, Partidul Acţiune şi Solidaritate, Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul Unităţii Naţionale, Partidul Democrat, Partidul Naţional Liberal şi Partidul Liberal Reformator au anunţat că vor boicota referendumul şi şi-au îndemnat susţinătorii să nu participe la alegeri.

Dorin Chirtoacă este primar al Chişinăului din 2007.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.