Poliţia spaniolă a intervenit duminică în mai multe şcoli în care sunt organizate secţii de vot pentru referendumul de independenţă din Catalonia, inclusiv la colegiul la care era aşteptat să voteze liderul regional Carles Puigdemont. Acesta, alături de alţi membri ai Guvernului local a votat în alt centru. De altfel, autorităţile regionale au recomandat cetăţeniilor să voteze la orice secţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţi ai Gărzii Civile spaniole au intrat în forţă duminică în centrul  Sant Juliá de Ramis, colegiul în care urma să voteze Puigdemont.

Puigdemont şi alţi membri au Guvernului regional au votat la o altă şcoală.

Poliţia a descins şi la şcoala Nostra Llar din Sabadell (Barcelona), unde  era aşteptat să voteze preşedintele Parlamentului, Carme Forcadell.

Poliţiştii au confiscat urnele de vot şi buletinele de vot, însă, liderii locali le-au recomandat cetăţenilor să îşi printeze de acasă buletinele, pentru a-şi putea totuşi exercita dreptul de vot. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.