Cel puţin 337 de persoane au fost rănite duminică în confruntările cu poliţiştii care încercau să împiedice votul la referendumul pentru independenţa Cataloniei, au anunţat oficialităţile regionale citate de BBC. De asemenea, Ministerul de Interne a anunţat că 11 poliţişti au fost răniţi în timpul incidentelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul spaniol a promis să oprească votul, care a fost declarat necontituţional.

În capitala regională Barcelona, poliţia a făcut uz de bastoane şi de gloanţe de cauciuc împotriva menifestanţilor pro-referendum.

Cel mai recent bilanţ al răniţilor a fost făcut public de un purtător de cuvânt al Guvernului regional catalan, precum şi de Departamentul regional de Sănătate.

La rândul său, Ministerul de Interne spaniol a anunţat că au fost răniţi 11 poliţişti.

Vicepremierul Soraya Saenz de Santamaria a declarat într-o conferinţă de presă că poliţia "a acţionat cu profesionalism şi într-un mod echilibrat". 

Liderul regional catalan Carles Puigdemont a acuzat duminică autorităţile spaniole că fac uz de forţă în mod "nejustificat, disproporţionat şi iresponsabil" şi că au prezentat în afară "o imagine îngrozitoare a Spaniei", transmite Reuters.

"Violenţa nejustificată, disproporţionată şi iresponsabilă a statului spaniol nu doar că a eşuat în a-i opri pe catalani să voteze, dar i-a ajutat să-şi lămurească toate dubiile pe care le aveau", a declarat Puigdemont.

La rândul său, ministrul de Interne spaniol Juan Ignacio Zoido l-a acuzat pe Puigdemont pentru ceea ce a numit evenimentele lipsite de sens din această zi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.