Comandanţii rebelilor sirieni au anunţat că nu au de gând să se retragă şi să predea în mâinile forţelor guvernamentale siriene districtele estice şi asediate ale metropolei Alep. Anunţul rebelilor sirieni vine după ce partea rusă a precizat că este pregătită să negocieze retragerea grupărilor rebele şi să pună capăt raidurilor aeriene sângeroase din Alep, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am întrebat facţiunile, ele au spus că nu se vor preda”, a declarat preşedintele biroului politic al facţiunii Fastaqim, Zakaria Malahifiji.

Se pare că comandanţii militari ai rebelilor sirieni nu vor părăsi metropola asediată, însă nu există nicio problemă cu privire la evacuarea civililor prin intermediul coridoarelor umanitare.

Forţele guvernamentale siriene şi aliaţii ruşi au capturat în ultima săptămână mai multe cartiere cheie din metropola Alep.

Mii de locuitori sirieni au fugit în teritoriile controlate de forţele guvernamentale sau de luptătorii kurzi după intensificarea luptelor din metropola asediată.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat că până la 10.000 de sirieni au părăsit în ultimele zile Alepul. Presa siriană a transmis imagini cu bărbaţi, femei şi copii transportaţi în cartierele guvernamentale cu ajutorul unor autobuze verzi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.