Congresul pare să nu aibă o poziţie consensuală cu privire la faptul că preşedintele Donald Trump ar lua o hotărâre bună anunţând că va retrage Statele Unite dintr-un acord în domeniul controlului armamentului cu Rusia, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatorul Rand Paul consideră că este ”o greşeală foarte mare să ieşi din acest acord istoric cu dezinvoltură”.

Ambele părţi se acuză de încălcări, a notat el în emisiunea “Fox News Sunday”, adăugând că vrea să poarte ”o discuţie raţională” cu experţi, pentru a afla dacă Wahingtonul şi Moscova îşi pot rezolva neînţelegerile.

Preşedinele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului şi-a exprimat speranţa ca demersul lui Trump să fie doar o manevră de negociere.

Senatorul Bob Corker a declarat, în emisiunea CNN “State of the Union”, că locatarul Casei Albe ”ar putea face asta înainte să încerce să determine Rusia să se conformeze obligaţiilor” pe care şi le-a asumat.

El şi-a exprimat speranţa găsirii ”unei căi de a rămâne în tratat”.

Însă senatorul Lindsey Graham, care-l susţine pe Trump, a declarat pentru Fox news că aceasta este ”absolut hotărârea cea bună”. ”Ruşii au trişat”, a acuzat el.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.