Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat Uniunea Europeană şi partenerii săi vor reacţiona cu unitate, fermitate şi hotărâre în solidaritate cu Ucraina, după anunţul preşedintelui rus Vladimir Putin privind recunoaşterea indepedenţei republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Stoltenberg condamnă recunoaşterea republicilor separatiste: Subminează şi mai mult suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi erodează eforturile de soluţionare a conflictului
CITEȘTE ȘI Independenţa regiunilor separatiste - Boris Johnson denunţă o "încălcare flagrantă a suveranităţii" Ucrainei

"Recunoaşterea celor două teritorii separatiste din Ucraina este o încălcare flagrantă a dreptului internaţional, a integrităţii teritoriale a Ucrainei şi a acordurilor de la Minsk”, a declarat Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene.

"UE şi partenerii săi vor reacţiona cu unitate, fermitate şi hotărâre în solidaritate cu Ucraina", a adăugat şefa Comisiei Europene, conform BBC.

 

Preşedintele Rusiei Vladimir Putin a anunţat că recunoaşte indepedenţa republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, anterior, el informându-i telefonic în legătură cu această intenţie pe preşedintele Franţei Emmanuel Macron şi pe cancelarul german Olaf Scholz.

După şedinţa Consiliului de Securitate al Federaţiei ruse, Putin a ţinut un discurs despre lunga istorie a Rusiei şi a fostei Republici Sovietice Socialiste Ucrainene sub conducerea comunistă în secolul al XX-lea, informează CNN. Putin a afirmat că Rusia a fost „jefuită” când Uniunea Sovietică s-a destrămat în 1991.

La final, în direct, Vladimir Putin a semnat decretele de recunoaştere a independenţei celor două republici separatiste, în prezenţa liderilor acestora.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.