Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier estimează joi că este necesară o pregătire în vederea unui ”război lung” în Ucraina, unde ofensiva militarilor ruşi a intrat în a doua săptămână, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful statului german a subliniat că ”nu vede semne” care să arate că acest ”război se termnă în curând”, într-o vizită în Lituania, la forţe germane desfăşurate în acestasă ţară baltică membră NATO.

Războiul din Ucraina ”probabil că va dura mult timp, iar noi vom avea răbdare”, a declarat preşedintele german presei, la baza militară Rukla (centru), alături de omologul său lituanian Gitanas Nausėda.

Frank-Walter Steinmeier denunţă acest război drept o ”încălcare a legilor internaţionale” şi dă asigurări acestei ţări baltice, care se teme că poate deveni o ţintă a Rusiei în cazul în care aceasta cucereşte Ucraina, că poate conta pe solidaritatea NATO.

”Solidaritatea NATO funcţionează fără vreo rezervă”, a subliniat el.

”Nimeni, în cursul istoriei, nu va putea justifica ce se petrece acum în Ucraina”, a denunţat Frank-Walter Steinmeier, şi anume ca ”părinţi să-şi piardă copiii, ca copii să-şi piardă părinţăii, a oamenii să piardă tot”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.