Rusia achiziţionează o cantitate mare de arme şi muniţie din Coreea de Nord pentru a fi folosite în Ucraina, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Pat Ryder.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Acest lucru dovedeşte situaţia în care se află Rusia în ceea ce priveşte logistica şi aprovizionarea", a adăugat el. "Credem că lucrurile merg prost pentru Rusia pe acest front", scrie AFP. 

Un oficial american a declarat anterior, sub rezerva anonimatului, că Ministerul rus al Apărării este în proces de a procura din Coreea de Nord rachete şi obuze de artilerie în valoare de milioane de dolari "pentru a le folosi pe câmpul de luptă din Ucraina".

Aceste achiziţii, cu o posibilă încălcare a rezoluţiilor ONU, "demonstrează că armata rusă continuă să sufere de un deficit grav, legat parţial de sancţiunile" impuse de Occident Moscovei după invadarea Ucrainei din 24 februarie, a adăugat responsabilul. 

Rusia este sub presiune după mai bine de şase luni de război în Ucraina, care beneficiază de un ajutor militar important american şi european.

Prin urmare, Statele Unite spun că se aşteaptă ca Rusia să continue să achiziţioneze echipamente militare din Coreea de Nord în viitor, potrivit oficialului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.