Şapte persoane au murit, între care trei copii, în lovituri nocturne care au vizat o benzinărie din Harkov, un oraş din estul Ucrainei, a anunţat guvernatorul regiunii, Oleg Sinegoubov, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Printre ei se află trei copii: un copil de 7 ani, unul de 4 ani şi un bebeluş de aproximativ şase luni", a adăugat el.

Dronele, de fabricaţie iraniană Shaded, "au lovit o benzinărie şi au provocat o scurgere de combustibil, care a incendiat 14 case", a declarat primarul oraşului, Igor Terejov, adăugând că incendiul a acoperit o suprafaţă mare şi a dus la evacuarea a aproximativ cincizeci de persoane.

"A fost deversată o cantitate uriaşă de combustibil, ceea ce explică de ce incendiul a fost atât de teribil", a declarat procurorul regional din Harkov, Oleksandr FilacIkov, referindu-se la benzinăria respectivă.

"La ora 6 dimineaţa, lupta pentru stingerea flăcărilor continua, 14 case fiind distruse", a declarat şeful poliţiei din Harkov, Volodimir Timochko, citat de ziarul Suspilne.



Atacul de sâmbătă a avut loc după o serie de lovituri nocturne în Harkov şi mai la est, în oraşul Velikï Burluk.

Guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Sinegubov, declarase anterior că au fost lovite zone civile în ambele localităţi, inclusiv o cafenea din Velikiï Burluk.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.