Electricitatea a fost restabilită în al doilea oraş ca mărime al Ucrainei, Harkov, şi în regiune, a anunţat guvernatorul acesteia, a doua zi după ce ultimul val de atacuri cu rachete al Rusiei a vizat reţeaua electrică a ţării, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oleg Siniehubov, guvernatorul regional al Harkovului, a anunţat pe Telegram că alimentarea cu energie electrică a fost restabilită în întreaga regiune şi în oraş.

Atacul de vineri, în care au fost lansate 76 de rachete asupra mai multor regiuni ucrainene, a provocat daune „colosale” infrastructurii electrice din Harkov, a declarat, vineri, primarul localităţii, Ihor Terehov. El le-a cerut locuitorilor să aibă răbdare în timp ce apa, electricitatea şi încălzirea sunt întrerupte.

Serviciile de alimentare cu apă şi de metrou au fost restabilite la Kiev, în timp ce oficialii continuă să lucreze pentru a readuce încălzirea în capitala Ucrainei.

„Alimentarea cu apă a fost restabilită pentru toţi locuitorii capitalei. Jumătate dintre locuitorii Kievului au deja încălzire şi ne străduim să o refacem pentru toţi locuitorii oraşului”, a declarat primarul Kievului, Vitali Klitschko, într-o postare pe Telegram sâmbătă.



Klitschko a mai spus că de electricitate beneficiază acum două treimi din locuitorii Kievului.

„Dar programele întreruperilor de energie electrică de urgenţă sunt încă aplicate”, a adăugat Klitschko. „Pentru că lipsa de electricitate este semnificativă. Inginerii energetici cer să continue să economisească energie electrică”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.