Atacurile cu drone ruseşti s-au soldat cu cel puţin doi morţi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Ucraina, în regiunile Harkov (nord-est) şi Odesa (sud), au anunţat autorităţile de la Kiev, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un tânăr a fost ucis şi mai multe persoane, inclusiv un copil de trei ani, au fost rănite când o dronă rusă a lovit un bloc de apartamente în oraşul portuar Odesa, potrivit autorităţilor.

"Copilul de trei ani are probleme la picior şi se află sub supraveghere medicală", a declarat guvernatorul regiunii, Oleg Kiper, care a precizat că şase adulţi au fost de asemenea răniţi.

O casă a fost lovită de o dronă în satul Veliki Burluk, la aproximativ o sută de kilometri de Harkov, ceea ce a dus la un incendiu. Cadavrul unui bărbat în vârstă de 76 de ani a fost scos din dărâmături, potrivit poliţiei. "Casa a fost complet distrusă. Ofiţerii de poliţie au evacuat o femeie în vârstă dintr-o casă învecinată", a declarat aceeaşi sursă.

Potrivit autorităţilor oraşului Harkov, dronele au avariat numeroase vehicule şi clădiri rezidenţiale, dar nu au fost raportate victime.



Aceste atacuri au avut loc în timp ce alertele aeriene erau în curs de desfăşurare în regiunile estice ale Ucrainei, deoarece autorităţile au detectat sosirea dronelor explozive Shahed.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.