Administraţia militară de la Kiev a asigurat joi că apărarea antiaeriană a capitalei a respins pe deplin un nou atac „masiv” al dronelor ruseşti asupra oraşului, „al doisprezecelea” în mai, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rusia „a atacat din nou Kievul din aer”, a scris pe Telegram şeful administraţiei civile şi militare a Kievului, Serhii Popko, adăugând că alerta aeriană asupra oraşului a durat mai bine de trei ore.

„Conform informaţiilor preliminare”, dronele de tip Shahed erau la lucru în acest atac „masiv”, a spus el.

„Îngerii păzitori ai Ucrainei nu i-au dat o şansă agresorului. Toate ţintele aeriene care zboară spre Kiev au fost distruse de apărarea noastră aeriană”, a spus el.

Atacul aerian anterior asupra oraşului datează de patru zile, a spus Popko, care a numărat 12 ofensive asupra capitalei în luna mai.

Peste noapte, alerte aeriene au fost declanşate şi în alte localităţi, inclusiv Harkov (est) şi Cernăuţi (vest), au declarat autorităţile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.