Avioanele de luptă israeliene au continuat, duminică dimineaţă, să lovească Gaza, în timp ce Forţele de Apărare ale Israelului au evacuat, peste noapte, rezidenţii israelieni din zona Fâşiei Gaza. În prezent, artileria israeliană loveşte o zonă din Liban, ca răspuns la ”tiruri” din această regiune, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele israeliene au lovit 426 de ţinte din Gaza, inclusiv 10 turnuri folosite de Hamas, a declarat, duminică, într-un briefing, purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare ale Israelului Daniel Hagari.

Zeci de mii de soldaţi israelieni acţionează pe teren în zona Fâşiei Gaza, a adăugat Hagari.

Un jurnalist CNN din Gaza a afirmat că au fost lovite clădirile Al Watan şi Al Aklouk, din centrul oraşului Gaza.

Conexiunea la internet continuă să fie parţial întreruptă şi alimentarea cu electricitate a fost oprită de sâmbătă.

Sunetul avioanelor de luptă şi al exploziilor a continuat pe parcursul nopţii, iar mirosul de praf de puşcă a umplut aerul, a spus jurnalistul CNN.

Forţele de Apărare ale Israelului au publicat filmări care arată o lovitură asupra unei clădiri cu mai multe etaje din oraş.

Atacul a vizat ”ţinte militare Hamas situate în clădiri cu mai multe etaje din Fâşia Gaza”, au afirmat Forţele de Apărare ale Israelului.

În prezent, artileria Forţelor de Apărare ale Israelului loveşte o zonă din Liban, ca răspuns la ”tiruri” din Liban spre Israel.

”Forţele de Apărare ale Israelului au luat măsuri de pregătire pentru astfel de posibilităţi şi vor continua să acţioneze în toate regiunile şi la orice moment pentru a asigura siguranţa cetăţenilor israelieni”, se arată într-o declaraţie.

Nu este clar ce fel de tiruri au fost dinspre Liban spre Israel.

Libanul şi Israelul sunt considerste state inamice, dar un armistiţiu a rezistat, în mare, de la un conflict din 2006. Au existat câteva atacuri cu rachete, la scară mică, din Liban în ultimii ani, care au dus la lovituri de represalii din partea Israelului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.