Armata israeliană a anunţat, miercuri, că 115 soldaţi au murit în Fâşia Gaza de la începutul ofensivei împotriva Hamas, dintre care 10 au fost ucişi marţi, acesta fiind cel mai mare număr de morţi într-o singură zi de partea israeliană, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei zece soldaţi, printre care doi ofiţeri superiori, au murit marţi în timpul luptelor din nordul teritoriului palestinian, a precizat ea.

A fost cea mai mortală zi pentru armata israeliană de la lansarea operaţiunilor sale terestre în Fâşia Gaza, la 27 octombrie.

Potrivit listei oficiale cu numele soldaţilor căzuţi la datorie, nouă dintre cei ucişi marţi aparţineau unităţilor angajate într-o luptă aprigă în Chajaya, în vestul oraşului Gaza.

Marţi după-amiază, "membri ai brigăzii Golani au intrat într-o clădire, unde au fost ţinta unor focuri de armă intense şi s-au confruntat cu teroriştii", a explicat purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari. "Alţi membri ai brigăzii, asistaţi de unitatea de salvare 669 a Forţelor Aeriene, au intrat în clădire pentru a-i salva sub tiruri puternice".

Un alt oficial al armatei a precizat că Chajaya era un bastion al Hamas şi găzduia o reţea de clădiri interconectate care conţineau ascunzători de arme.

Confruntările de marţi au avut loc într-unul dintre aceste complexe de trei sau patru clădiri capcană cu bombe artizanale, a spus el. Bătălia a durat câteva ore.

Potrivit acestui oficial, aproximativ 350 de luptători Hamas au fost ucişi în Chajaya de la începutul ofensivei terestre.

De la începutul războiului, în urmă cu mai bine de două luni, numărul persoanelor care au murit în Fâşia Gaza depăşeşte în prezent 18.600, majoritatea femei, copii şi persoane cu vârsta sub 18 ani, potrivit Ministerului Sănătăţii din Hamas.

Israelul a promis să distrugă Hamas după un atac fără precedent comis la 7 octombrie de comandouri ale acestei mişcări islamiste infiltrate din Gaza în sudul Israelului, care s-a soldat cu aproximativ 1.200 de morţi, majoritatea civili, potrivit autorităţilor. De asemenea, aproximativ 240 de persoane au fost răpite şi duse în Gaza de către Hamas şi alte grupări aliate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.