Raportul anual al Departamentului de Stat al SUA privind drepturile omului ridică îngrijorări puternice cu privire la războiul dintre Hamas şi Israel în Gaza, citând acuzaţii de crime de război, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raportul, care acoperă anul 2023, notează că "grupurile pentru drepturile omului au raportat abuzuri extinse şi, în multe cazuri, fără precedent legate de conflict şi au afirmat că Israelul, Hamas, Jihadul Islamic Palestinian (PIJ) şi alte grupuri militante palestiniene au comis crime de război".

Aceste abuzuri includ ucideri, tortură, răpiri şi violenţe sexuale comise de Hamas, PIJ şi alţii la 7 octombrie, potrivit raportului. Acestea includ, de asemenea, "rapoarte privind tortura sistemică şi tratamentele sau pedepsele crude, inumane şi degradante aplicate deţinuţilor palestinieni în închisori după 7 octombrie", precum şi dispariţia forţată a mii de palestinieni din Gaza.

În timp ce raportul nu reprezintă concluziile guvernului american, secretarul de stat Antony Blinken a declarat luni, în cadrul unor remarci, că "avem procese în cadrul departamentului care analizează incidentele care au fost semnalate".

"Aceste procese sunt în curs de desfăşurare", a spus el. "Este important să ne luăm timpul necesar pentru a face tot ce ne stă în putinţă pentru a obţine faptele, pentru a obţine informaţiile, pentru a face analiza. Este foarte dificil să faci acest lucru în timp real."

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.