Un schimb de focuri în apropierea sediului central al serviciilor secrete ruse (FSB), la Moscova, s-a soldat cel puţin cu răniţi, iar un atacator a fost ”neutralizat”, a anunţat joi seara FSB, care nu preciza dacă incidentul s-a încheiat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un necunoscut a deschis focul în apropiere de numărul 12, pe strada Balşaia Lubianka. Există răniţi. Identificarea sa este în curs, criminalul a fost neutralizat”, a declarat serviciul de presă al FSB agenţiei de presă de stat Tass şi agenţiei ruse de presă RIA Novosti.

Termenul ”neutralizat” înseamnă, în general, în jargonul poliţist rus, că un atacator a fost ucis.

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost informat cu privire la această situaţie, a anunţat purtătorul său de cuvânt Dmitri Peskov, citat de Tass.

FSB nu a anunţat dacă incidentul s-a încheiat.

Jurnalişti AFP prezenţi la faţa locului au auzit un foc de armă către ora 17.15 GMT (15.15, ora Românei), iar forţele de ordine au cerut presei şi trecătorilor să se îndepărteze.

Cartierul era încercuit de poliţie, care acţiona la faţa locului cu girofarurile pornite. Răsunau, de asemenea, sirene ale unor ambulanţe.

Vehicule de poliţie şi ambulanţe circulau toate cu sirenele urlând.

Incidentul a avut loc la câteva ore după încheierea marii conferinţe de presă anuale a lui Vladimir Putin.

Potrivit agenţiei RIA Novosti, Putin participa după aceea la o ceremonie în onoarea forţelor de ordine.

Schimbul de focuri a avut loc joi seara, în apropierea sediului central al FSB - serviciul rus federal de securitate -, unul dintre moştenitorii KGB-ului sovietic, în plin centrul Moscovei, la aprozimativ zece minute pe jos de Piaţa Roşie şi de Kremlin, sediul preşdinţiei ruse.

Vladimir Putin a condus FSB în perioada 1998-1999, iar biroul său se afla în acest imobil.

Mai multe înregistrări video puse în circulaţie pe reţele de socializare surprind poliţişti înarmaţi fugind în apropierea impozantului imobil galben-maro.

Ziarul Izvestia, citând o sursă neidentificată, a anunţat morţi în rândul forţelor de ordine.

Un martor intervievat la faţa locului de AFP a declarat că a văzut un poliţist ”care părea mort”.

Într-o înregistrare difuzată pe contul de Twitter al site-ului de ştiri Lenta.ru se aud focuri de armă în apropierea Pieţei Lubianka.

În altă înregistrare video, preluată de mai multe publicaţii online, filmată de la fereastra a ceea ce pare să fie o cafenea, se pot vedea poliţişti înarmaţi, fugind aplecaţi, pe stardă.

Poliţia Rutieră s-a limitat să anunţe într-un comunicat postat pe Twitter că ”traficul (rutier) a fost întrerupt în cartierul Balşaia Lubianka” şi îi îndeamnă pe şoferi să ocolească.

Rusia a fost teatrul mai multor atentate în anii 2000, în legătură cu Războiul din Cecenia împotriva separatiştilor, iar apoi cu rebeliunea islamistă care a însângerat Caucazul de Nord.

În 2010, un dublu atentat sinucigaş a vizat metroul de la Moscova. Una dintre explozii a avut loc în staţia de metrou Lubianka, situată lângă sediul FSB.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.